תשעה באב • המלצות לצום בטוח

    בנצי לייזרוביץ No Comments on תשעה באב • המלצות לצום בטוח
    20:26
    09.05.24
    איתי גדסי No Comments on נתניהו במסר תקיף: "אם נצטרך לעמוד לבד, נעמוד לבד"

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    לקראת צום תשעה באב שיחול ביום ג', מפרסם היום מגן דוד אדום הנחיות לציבור הצמים על מנת שאלה יוכלו לעבור את הצום בשלום ולא יזדקקו לטיפול רפואי. מדי שנה, מטפלים מתנדבי ועובדי מד"א בעשרות קריאות של נפגעי התייבשות ומכת חום כתוצאה מהצום ומהחום הכבד השורר בעונה זו.

    השנה, יחל צום ט' באב ביום ב' (04.08) בשעות הערב ויסתיים למחרת, ערב יום ד' (05.08). כבכל שנה, גם השנה כונני מד"א רכובים על אופנועים, צוותי החובשים ופאראמדיקים באמבולנסים ובניידות טיפול נמרץ יאבטחו את המתפללים הרבים הצפויים להגיע לרחבת הכותל המערבי בירושלים. בנוסף, ימשיכו כוחות מד״א לשמור על כוננות גבוהה כפי שנעשה עד כה בכל ימי מבצע ׳צוק איתן׳, ויעניקו מענה לכל קריאה- הן בשגרה והן בחירום.
    מד״א מנחה את חיילי צה״ל, הן בשטחי הלחימה והן באזורים אחרים, להישמע להנחיות הרבנות הצבאית בעניין שמירת הצום, ולא לפעול על דעת עצמם בנושא, על מנת להימנע מפגיעה בבריאותם.

    הנחיות מד"א: כך תעברו את הצום בשלום:
    – ארוחה מפסקת – בכדי להקל על הצום, יש להקפיד על שתייה מרובה לפני תחילת הצום. יש לשתות לפחות שני ליטר של נוזלים ולהפחית את שתיית המשקאות המכילים קפאין (קפה, קקאו, קולה, תה). כמו כן, מומלץ להימנע משתיית משקאות מתוקים המגבירים תחושת צמא ולהימנע ממאכלים מלוחים במיוחד, דוגמת חמוצים ופיצוחים הגורמים לספיחת נוזלים ולצמא. על ילדים שאינם רגילים לצום ואינם נחים במהלך הצום, להקפיד על שתייה מספקת טרם הצום ושהות באזורים מוצלים במהלך הצום. במהלך הארוחה המפסקת, מומלץ לשלב מכל קבוצות המזון, פחמימות מורכבות עם חלבונים וירקות, היוצרות תחושת שובע לזמן רב יותר.

    – חולים וקשישים: מד"א ממליץ לחולים ולקשישים להתייעץ עם רופא לפני הצום. על חולים הסובלים מאי ספיקת כליות, ממחלות לב, טרשת עורקים, בעיות בעורקים כליליים, חולי סרטן, מושתלי כליות, לב או כבד להמשיך ליטול תרופות כבשגרה, בשל החשש שהמחלה תחמיר עקב הפסקת נטילת התרופות. כך גם הסובלים מסוכרת, לחץ דם גבוה, אפילפסיה, פעילות יתר\חוסר של בלוטת התריס ומחלות כליות וכבד.

    – פגיעת תפקוד כליות: עקב הימנעות משתייה במהלך הצום, עלולות להיווצר בגופנו אבנים בכליות. מדובר בבעיה נפוצה, המתגלה לרוב בעיתות צום. הסימנים הראשונים לפגיעה במערכות הגוף בשל חוסר נוזלים הם כאבי ראש, טשטוש ראייה ובשלב חמור יותר קשיים במתן השתן ופגיעה במערכות בגוף האחרות. לצמים מומלץ להישאר במקומות מוצלים, ממוזגים ומרווחים.

    – התייבשות: על פי תחזית מזג-האוויר, צפוי לשרור במהלך הצום עומס חום בינוני עד כבד בכל חלקי הארץ. טמפרטורות גבוהות, שהייה בחום והימנעות משתייה ומזון עלולים לסכן את הצמים. יש לשים לב במיוחד לילדים וקשישים במידה ושוררים תנאי חום כבד. בכל צורך רפואי יש להזעיק במהירות את מד"א בטלפון החירום – 101. במד״א מבקשים מהציבור לשמור על קשר עם בני משפחה מבוגרים על מנת לוודא שהם מרגישים בטוב לאורך הצום.

    – יציאת הצום – מומלץ לשבור את הצום בארוחה קלה. להתחיל בשתייה פושרת (לא חמה מדי) מלווה בפרוסת עוגה פשוטה או שתי פרוסות לחם עם גבינה. לאחר כשעה ניתן לאכול ארוחה קלה.



    0 תגובות